Laden…

DCM Liquid green

DCM Liquid Green

Vloeibare gazonvoeding met indirecte werking tegen mos

  • Snelwerkende meststof rijk aan stikstof die zorgt voor een mooi en dicht gazon
  • Indirecte werking tegen mos: een dicht gazon laat minder mosgroei toe
  • Verrijkt met ijzer voor een intens diepgroene graskleur

suspensie van samengestelde organisch-minerale meststof NK 8-4 met ijzer (Fe), bijproduct van plantaardige oorsprong en plantaardige aminozuren en/of peptiden

Hoe gebruiken?

  • Fles goed schudden voor gebruik. Vul de sproeier of gieter met de gewenste hoeveelheid water, voeg de nodige dosis product toe en meng goed.
  • Bij voorkeur toepassen aan het einde van de middag of begin van de avond, indien mogelijk op licht vochtig gazon. Bij voorkeur geen regen 4 uur na toepassing. Niet toepassen in volle zon en bij temperaturen hoger dan 25 °C.
  • Door de indirecte werking tegen mos verkleurt het mos geleidelijk aan geel en kan het gemakkelijk na 2 weken verwijderd worden door uitkammen of verticuteren.
  • 1 á 3 toepassingen gedurende het groeiseizoen afhankelijk van de noodzaak met 3-4 weken tussentijd. Toepasbaar als aanvulling binnen een bemestingsschema met DCM meststoffen in MINIGRAN®. Maakt geen vlekken op tegels.

Dosis

  • Sproeier: 100 ml product in 1 L water voor 10 m² gazon
  • Gieter: 100 ml product in 10 L water voor 10 m² gazon

Vloeibare gazonmeststof: de snelste weg naar een groen gazon

Een lange winter, een droge zomer, een stevige verticuteerbeurt: elk gazon heeft wel eens een dip. Daar heb je gelukkig de juiste meststoffen voor. Maar wat als het een keer snel moet gaan, omdat jij net een groots tuinfeest of een prachtige familiebarbecue hebt gepland? Geen stress! Vloeibare gazonvoeding zoals DCM Liquid Green biedt dé oplossing voor een acuut gazonprobleem.

Korrels of vloeibaar, wat is het verschil?

Korrelmeststoffen werken langdurig en gelijkmatig, op maat van jouw gazon en de seizoenen: een krachtige bemesting in de lente, een versterkende voeding voor de zomer en een rustige gazonmeststof met extra kalium voor de herfst. Je strooit de meststoffen makkelijk uit, en de regen laat de voedingstoffen rustig doorsijpelen naar de graswortels, goed voor een 100-tal dagen afgifte van voeding aan je gazon. Zo komt je geliefde grasmat nooit wat tekort, blijft ze in topvorm én groeit het gras goed gevoed en mooi gelijkmatig door.

Vloeibare gazonmeststoffen vormen het extraatje dat elk gazon wel eens kan gebruiken. Wanneer je gazon door omstandigheden tijdelijk in een dip zit, en je je groene grasmat graag snel terug wil. Omdat er net op dat moment een feestelijkheid in je tuin op het programma staat, bijvoorbeeld. Ook als het relatief droog is en niet ideaal om meststofkorrels te strooien, want je hoeft immers niet te wachten op een regenbui of extra te beregenen want de voeding wordt direct via het blad en de wortels opgenomen. DCM Liquid Green geeft het gazon een snelle boost en biedt dé oplossing voor een acuut voedingstekort. Binnen de 24 uur zie je al resultaat!

Hoe gebruik je vloeibare meststoffen?

Liquid Green

Vloeibare gazonvoeding los je op in water en spreid je over je gazon uit. Dat kan met een gieter of met een rugsproeier of vernevelaar. Voor een groot gazon is een rugsproeier het handigst. Meteen na het sproeien worden de voedingsstoffen door de grassprieten opgenomen, en kleurt je gazon één à twee dagen erna alweer mooi groen. DCM Liquid Green gaat dus een pak sneller dan gekorrelde gazonmeststoffen! De extra ijzer in de vloeibare voeding zorgt bovendien heel snel voor een intens diepgroene graskleur. Extra voordeel: de vloeibare meststoffen worden direct door de grassprieten of de wortels opgenomen, waardoor er geen voedingsstoffen verloren gaan. Raadpleeg de verpakking voor de correcte dosis en toepassing.

Als een extraatje in je bemestingsschema

Vloeibare gazonvoeding gebruik je als een snel tussendoortje, zonder dat het invloed heeft op je reguliere bemestingsprogramma. Je blijft je gazon drie beurten per jaar bemesten zoals je gewend bent, in de lente, de zomer en de herfst. DCM Liquid Green vormt geen vervanging voor een geplande bemestingsbeurt met gekorrelde gazonvoeding. Voor overbemesting hoef je niet te vrezen, vloeibare gazonmeststoffen werken snel en krachtig, maar zijn ook sneller uitgewerkt dan gekorrelde gazonmeststoffen. Je kan er ook voor kiezen om volledig op vloeibaar over te schakelen, maar hou er dan wel rekening mee dat het effect van kortere duur is en je het dus frequenter zal moeten toepassen. Dat kan met tussenposen van drie tot vier weken tijdens het groeiseizoen.

Vloeibare gazonvoeding heeft ook een indirecte werking tegen mos

Laat je geplande tuinfeest of verjaardagspartijtje dus niet vergallen door het aanzicht van een dof of bleek gazon! DCM Liquid Green binnen de 24u voor een magische, groene touch.

Bijkomend voordeel? Vloeibare gazonvoeding vormt niet alleen een geweldige opkikker voor je grasmat, in een gezonde, dichte grasmat maakt mos minder kans om zich te ontwikkelen. Na de sproeibeurt met de vloeibare voeding verkleurt het mos geleidelijk aan geel, en kun je het twee weken later al uitkammen of verticuteren. Van een supersnelle en efficiënte oplossing gesproken. Maakt geen vlekken op stenen of paden.