RECEPT naked red velvet cake
17374
post-template-default,single,single-post,postid-17374,single-format-standard,bridge-core-2.7.5,qode-quick-links-1.0,et_bloom,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17279

RECEPT naked red velvet cake

RECEPT naked red velvet cake

INGREDIËNTEN

Red velvet biscuit:

Crème au beurre

Decoratie

  • 2 rietjes
  • floral wire/koordje
  • Witte, rode, roze rolfondant

 

WERKWIJZE

Biscuit
Voeg de mix, eieren, het water en de vanillesuiker samen in een mixerkom en klop 5-10 minuten luchtig. Het beslag moet verviervoudigd zijn in volume.
Voeg dan de melk, azijn, cacao en rode kleurstof toe en meng onder het beslag. Vet een hoge bakvorm (of 2 lage bakvormen) met diameter 15 cm in en giet het beslag in de vorm. Bak 30-35 minuten op 175 graden. Laat de cake afkoelen.

Crème au beurre
Voeg de mix met het water en het citroensap samen en roer glad. Laat even staan. Klop de boter luchtig in de mixer en voeg dan in 2x het botercrèmemengsel toe. Mix nu 5-10 minuten luchtig. Voeg daarna de roomkaas toe. Let op dat je eventueel vocht van de roomkaas eerst verwijdert. Spatel dan de roomkaas onder de botercreme tot hij eronder gemengd is.
Snijd de cake tweemaal door en smeer op elk laagje een laagje botercrème. Smeer nu de zijkanten in met botercrème, maar zorg dat de rode cake zichtbaar blijft. Werk af met een wit laagje botercrème bovenop de cake en enkele witte en/of rode toefjes botercrème rondom. Werk de toefjes af met een suikerhartje als decoratie.

Decoratie:
Bevestig een floral wire (metalen draadje) aan de 2 rietjes. Duw 2 rode, 2 witte en 2 roze suikerpasta hartjes uit. Strijk een beetje water op 1 van de hartjes en leg onder het metalen draadje. Leg het tweede hartje er bovenop en duw lichtjes aan. Doe dit met alle hartjes en laat je decoratie enkele uren drogen. Plaats dan in het midden van de taart.