Ingrediënten:
Soezendeeg: 100g mix voor soezen en éclairs cook & bake, 100ml water, 3 eieren
Vulling: 4g gelatineblaadjes of poeder, 250g volle room, 50g suiker, 250g mascarpone, 25g amaretto, moka-aroma
Mascarponecrème
- Roer de mascarpone met de amaretto glad en verwarm lichtjes tot deze dik vloeibaar is.
- Roer de gesmolten gelatine door het mascarponemengsel en meng er de opgeklopte gesuikerde room en enkele druppels mokka-aroma onder.
- Plaats de crème in de koelkast tot deze voldoende opgesteven is
Profiterols
- Verwarm de oven op 200°C (warmelucht).
- Meng de eieren één voor één onder de soezenmix. Het vorige ei moet telkens volledig opgenomen zijn.
- Meng daarna het water in 3 keer met het beslag.
- Mix verder gedurende 1 min. op de eerste versnelling en 4-6 min. op de derde versnelling tot een mooi glad beslag.
- Spuit met een glad spuitmondje (nr 9) bolletjes van 3 cm diameter op een siliconenmatje op een bakplaat
- Bak gedurende 5 min op 200°C (warme lucht).
- Bak nadien 10-15 min bij 180°C met de ovendeur op een kier.
Afwerking
- Snijd de soezen na het bakken onmiddellijk open/maak een opening in de bodem met een getand spuitmondje en laat de resterende damp ontsnappen.
- Vul de soezen met de mascarponecrème en leg de dekseltjes erop.
- Bestrooi eventueel met bloemsuiker/sneeuwsuiker of cacaopoeder