favorite Familiebedrijf
local_shipping Thuislevering mogelijk
groups Deskundige medewerkers
accessible Rolstoeltoegankelijk

016 60 40 52

Go Back Button

Recept: Tiramisoesjes

Ingrediënten:

Soezendeeg: 100g mix voor soezen en éclairs cook & bake, 100ml water, 3 eieren

Vulling: 4g gelatineblaadjes of poeder, 250g volle room, 50g suiker, 250g mascarpone, 25g amaretto, moka-aroma

Mascarponecrème

  1. Roer de mascarpone met de amaretto glad en verwarm lichtjes tot deze dik vloeibaar is.
  2. Roer de gesmolten gelatine door het mascarponemengsel en meng er de opgeklopte gesuikerde room en enkele druppels mokka-aroma onder.
  3. Plaats de crème in de koelkast tot deze voldoende opgesteven is

Profiterols

  1. Verwarm de oven op 200°C (warmelucht).
  2. Meng de eieren één voor één onder de soezenmix. Het vorige ei moet telkens volledig opgenomen zijn.
  3. Meng daarna het water in 3 keer met het beslag.
  4. Mix verder gedurende 1 min. op de eerste versnelling en 4-6 min. op de derde versnelling tot een mooi glad beslag.
  5. Spuit met een glad spuitmondje (nr 9) bolletjes van 3 cm diameter op een siliconenmatje op een bakplaat
  6. Bak gedurende 5 min op 200°C (warme lucht).
  7. Bak nadien 10-15 min bij 180°C met de ovendeur op een kier.

Afwerking 

  1. Snijd de soezen na het bakken onmiddellijk open/maak een opening in de bodem met een getand spuitmondje en laat de resterende damp ontsnappen.
  2. Vul de soezen met de mascarponecrème en leg de dekseltjes erop.
  3. Bestrooi eventueel met bloemsuiker/sneeuwsuiker of cacaopoeder

 

Go Back Button